Over ons

Maak kennis met

Theatergroep Josjes

Over ons

Theatergroep Josjes is in 2002 opgericht door Jos Schievelt, regisseur en drijvende kracht achter de theatergroep. Onder zijn bezielende leiding en met zijn creatieve en soms onuitvoerbare ideeën is de theatergroep in haar ruim 15-jarige bestaan uitgegroeid tot een amateurgezelschap van formaat met naamsbekendheid in Etten-Leur en omstreken.

Al sinds de oprichting biedt Theatergroep Josjes kinderen, jongeren én volwassenen de kans om theater te maken. Ons motto? Theater voor iedereen! Plezier om mee te spelen en te zingen staat voorop. De drie disciplines zingen, dansen en acteren worden door vakdocenten begeleid en verder ontwikkeld. Alle spelers worden ingezet op rollen waar hun kracht en interesse ligt. Vaak worden talenten dan vanzelf ontdekt. Belangrijk is dat spelers zichzelf durven zijn en zich volledig durven te geven op toneel.

In de beginjaren werden alle voorstellingen zelf geschreven of werd een bewerking gemaakt van een bestaand verhaal. De kinder- en jeugdgroep spelen zulke bewerkingen nog steeds. De voorstellingen van de volwassengroep zijn de laatste jaren flink geprofessionaliseerd. Inmiddels worden alleen nog originele musicals op de planken gebracht, wat al tot enkele grote successen heeft geleid als The Wiz, Shrek en Ciske de Rat. Behalve musicals worden tegenwoordig ook met enige regelmaat toneelstukken opgevoerd, waarmee we laten zien wat Theatergroep Josjes óók kan.

Dit alles zou niet tot stand kunnen komen zonder ondersteuning van tal van vrijwilligers. Aangestoken door het plezier en enthousiasme van onze spelers leveren zij graag een bijdrage aan onze producties. Van techniek tot kleding, van decor tot schmink, iedereen is gemotiveerd om iets moois neer te zetten. Ook zonder onze sponsoren zou dit uiteraard niet mogelijk zijn.

Nieuwsgierig geworden? Wij heten u graag van harte welkom bij een van onze voorstellingen!

theater-breda-josjes
shows-nobelaer-josjes
theater-voorstellingen-josjes
theatergroep-josjes-shows
theater-etten-leur-josjes
kinder-theater-josjes-etten-leur
josjes-theatergroep-breda
theater-nobelaer-josjes-etten-leur

achter de schermen

onze docenten

Over ons
 • Jos Schievelt
  Jos Schievelt Regisseur
 • Frank Melisse
  Frank Melisse Muzikaal leider
 • Margot Kerstens
  Margot Kerstens Choreografe
 • Myrte Luijten
  Myrte Luijten Vocal Coach
 • Lotte Melisse
  Lotte Melisse Regie Kindergroep & Choreografie Jeugdgroep
 • Rick van Stalle
  Rick van Stalle Dramaturg

adres

Theatergroep Josjes

Stationsstraat 7
4872 TA Etten-Leur

info@theatergroepjosjes.nl

Volg ons

Nieuws

©2018 All Rights Reserved. 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt