muzikaal leider

Ik ben Frank Melisse, muzikaal leider van Theatergroep de Josjes.

Mijn samenwerking met Jos is bijna 20 jaar geleden begonnen bij het Centrum voor de Kunsten Sint Frans, nu de afdeling kunsteducatie van De Nobelaer.

Jos en ik delen samen de visie om de drempel tot actieve kunstbeoefening zo laag mogelijk te maken. Ruim 15 jaar geleden vroeg Jos me om als muzikaal leider voor De Josjes te gaan werken. Ik schreef muziek voor diverse musicals. Samen met het artistieke team van de Josjes hebben we totaalproducties gecreëerd waar zowel script, dans en muziek van eigen makelij was. Hoogtepunten hiervan zijn voor mij Soulmate, Assepoester en natuurlijk ook de jubileumvoorstelling Adriaan die we op locatie hebben uitgevoerd. Een grote groep vrijwilligers draagt bij aan de uitvoering van deze producties. Dat maakt de Josjes zo uniek: een groep mensen die zich samen verantwoordelijk voelen voor de totstandkoming van deze musicals.

Mettertijd groeide de kwaliteit van de spelersgroep; de grote musicals worden nu jaar in, jaar uit gespeeld. Dit vraagt veel voorbereiding en bovenal een grote inzet van de spelers. Koorpartijen werk ik voor de cast 3 tot 4-stemmig uit. Met de komst van onze vocal coach zijn de vocale kwaliteiten van de spelers behoorlijk vooruit gegaan. Trots ben ik op mijn vaste bandleden waarvoor geen enkele uitdaging te groot is. Zij krijgen het iedere keer weer voor elkaar om de juiste toon te treffen. Een groep enthousiaste, talentvolle en uiterst gedisciplineerde muzikanten; een pareltje voor de Josjes! En last but not least, het is fantastisch om samen te werken met het artistieke team van de Josjes waar passie, flexibiliteit en creativiteit centraal staan.

 

Onze Sponsors

Stationsstraat 7, 4872 TA Etten-Leur
info@theatergroepjosjes.nl

Theatergroep Josjes © 2023. Alle rechten voorbehouden.